Benim, önceki günden kalmış pilavı, makarnayı ısıtma yöntemim budur :)
Arta kalan makarnayı küçük bir tavaya döker, buzdolabına öyle kaldırırım. Ertesi gün yemek pişirirken de tencere kapağı yerine makarna dolu tavayı kullanırım. Tabii tavanın ağzının da kapalı olması lazım.
Böylece dibi tutmadan ve kurumadan ısınmış olur.
Genellikle az porsiyonlarda pişirdiğimden, bir sonraki güne artan yemekleri hep küçük tavalarda saklarım. Su ısıtıcısı da kullanmıyorum. Onun yerine çaydanlıkta su ısıtırım ve su ısıtırken de tavamı çaydanlığın üstüne yerleştirdiğimde, 10 dakika içinde yemeğim ısınmış olur. Bu şekilde besin değerlerinin de ölmediğini sanıyorum.
Genellikle az porsiyonlarda pişirdiğimden, bir sonraki güne artan yemekleri hep küçük tavalarda saklarım. Su ısıtıcısı da kullanmıyorum. Onun yerine çaydanlıkta su ısıtırım ve su ısıtırken de tavamı çaydanlığın üstüne yerleştirdiğimde, 10 dakika içinde yemeğim ısınmış olur. Bu şekilde besin değerlerinin de ölmediğini sanıyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder